top of page

Bedenlerimiz Kimin?

Bir erkek hayatı boyunca ne sıklıkla maruz kalıyordur bilmiyorum ancak biz kadınlar sürekli bedenlerimizle ilgili yorumlara, övgü veya tenkitlere, önerilere hatta kimi zaman baskılara maruz kalıyoruz. Bu sadece erkeklerden gelmiyor tabii, hatta belki daha fazla kadınların kadınlar üzerinde tetkik, tarama ve müdahaleleri bulunuyor aslına bakarsanız. Eminim ben de birilerine aynı şeyleri yapmışımdır defalarca. Belki bizler buna izin vererek, belki yerli yersiz görüş sorarak, kendimizden çok başkasının fikirlerine itimat ederek yol açtık bilemiyorum. Ama çocukluğumdan beri normal kabul ettiğim bu haller #40yasozgurlugu ile daha bir gözüme batar oldu.


-Kilo mu aldın sen? Yakışmış ama!

-Kilo verme de azıcık sıkılaşsan iyi olacak.

-Daha kilo verme yüzün çöküyor sanki.

-Botox mu yaptırsan?

-Saçlar sarı iyiydi, yok yok böyle güzel.


Yüzlerce satır daha yazabilirim. Hele hamilelik dönemi ve sonrası bu konuda tavan yapmış dönemler olarak kadınlık tarihinde yerini alabilir. O karın sanki senin değil içinde bebek olunca da kamu malı oluyor; bir anda herkesin ellemesi normal hale geliyor! Hamilelik kiloları, kalan göbek, sarkan meme, emzirirken gider mi gitmez mi muhabbetleri ile iş çığırdan çıkıyor! Zaten yabancılaştığın bedenine geri kavuşman deli bir süreç, bir de üzerine herkesin söyleyecek bir şeylerinin olması on numara beş yıldız!


Herkesin başkasının bedeni, yüzü, gözü, saçı, kaşı ve tabii ne giymesi gerektiği ile ilgili mutlaka fikri var ve bunu da olur olmaz paylaşmakta bir beis görmüyoruz.


Bu duruma isyanımı dile getirirken, sizi bulabildiğim nadir (neden acaba?) doğum sonrası çekilmiş bir fotoğrafım ile baş başa bırakıyor ve sevgiler diliyorum. Sanırım artık bedenlerimize sahip çıkmanın zamanı geldi ve tabii birbirimize ne yaptığımızı farketmenin de... Herkesin bedenine kimse karışamaz sonuçta.






105 views

Recent Posts

See All
bottom of page